Nya lån

Lånarna är en av Sverige snabbast växande låneguider och vi lägger hela tiden till nya lånegivare och nya lån. Här har vi samlat alla de senaste aktörerna på den svenska marknaden som erbjuder snabblån, SMS-lån och mikrolån. Fördelen med att ansöka om ett nytt lån istället för äldre är att det ofta tillkomma bra erbjudanden och sannolikheten till en godkänd ansökan ökar.

Nya lån 2021

nya lån 2021

Nya lånegivare

Den svenska marknaden av kredit- och lånegivare har exploderat de senaste åren. Ett ökad efterfrågan i kombination med enklare administration av företag inom sektorn har gjort att marknaden blomstrar. För låntagare ger det generellt bättre erbjudanden, förmåner och villkor. På en högt konkurrerande marknad kommer alltid konsumenternas bästa i åtanke.

Nya lånegivare är mycket uppdaterade och lanserar ofta en rad nya funktioner. Något som är varit mycket populärt under 2020 och 2021 är direkta utbetalningar och möjligheten att samla ihop lån. Direkta utbetalningar kommer ifrån en ökad efterfrågan där låntagare önskar utbetalningar de tider på dygnet då bankerna normalt inte har öppet. Att samla sina lån har varit ett mycket smart knep för att få ner sina räntekostnader, t.ex. kan du ta ditt lån för bil och båt på samma ställe istället för flera håll.

Andra nymodigheter och nya låneformer är t.ex. P2P-lån. Det är tjänster som kopplar ihop individer och individer som däremellan erbjuder lån. De vill säga du som har ett sparkonto med pengar på kan vända dig till en P2P-aktör och erbjuda att dina pengar lånas ut. Det gör att du istället för räntekostnader får ränteintäkter.

Fördel för låntagare med nya lån

Nya lån ger nya möjligheter för låntagare – om du är intresserad kommer här en kort förklaring till de två allra största fördelarna.

Nya kreditbedömningar

Om du har svårt att få lån på grund av tidigare betalningsanmärkningar gör alla nya långivare en ny kreditbedömning i samband med varje ansökan. På så sätt kan du som tidigare haft problem med att få lån nu nya möjligheter.

Om du inte har möjlighet att betala för nya lån är det heller ingenting du ska ta. Många av de nya aktörerna är så kallade högkostnadskrediter.

Villkor i framkant

Konkurrensmässigt kommer nya aktörer generellt har väldigt bra villkor för att attrahera nya låntagare. En ny generation sätter också press på att produkter ska utformas på ett visst sätt. Hur vi hanterade vår ekonomi för 10 år sedan är långt ifrån hur det kommer att se ut de kommande 10 åren.

Trender hos nya lån

Den 1 januari 2018 förändrades lånemarknaden för snabblån med hårdare reglering när det kommer till villkor och räntor. Under 2018 och 2019 hände därför väldigt mycket och många produkter och lån utvecklades till det bättre. Villkoren för låntagare blev genast generösare och många företag valde att fokusera på bra erbjudanden istället för höga volymer.

2020 och 2021 har blivit synonymt för den nya marknadens produkter i form aktörer och appar som t.ex. Rocker och Bynk. Det har gjort att många låntagare numera in ansöker via telefon eller blanketter utan direkt via applikationer antingen i form av lån eller kontokrediter. En del av dessa aktörer har även kreditkort kopplade till tjänsterna.

Vanliga frågor

Vad är definitonen av ett nytt lån?

Definitionen av nya lån och låneprodukt är nya erbjudanden och möjlighet till lån som tidigare inte funnits under samma varumärke.

Vad är fördelarna med ett nytt lån?

Nya lånegivare har ofta välformade produkter som passar marknaden bättre. Ofta är villkoren generösare och användarsnitten/användarupplevelsen mer genomtänka.

Vilken är den senaste lanseringen?

Enligt våra uppgifter är det senaste lånet som lanserats i Sverige Bigbank.