Låna till häst

Att köpa en häst kan vara en kostsam historia, om man inte har sparat de pengar som behövs för att köpa sin drömhäst så kan ett alternativ vara att ta ett privatlån för att finansiera köpet. Det andra alternativet är då förståss att skjuta på affären och spara ihop till en större slant pengar som gör att man har råd att köpa en häst. I Sverige idag så tar vi ett privatlån när vi vill låna pengar utan säkerhet. När man tar ett privatlån så ställs inga frågor om vad man ska använda lånet till, ett privatlån kallas ofta även konsumtionslån. Att låna pengar till en häst är i princip likadant som att låna pengar till en resa eller exempelvis om man ska utföra en bröstoperation.

Hos oss:

  • Enkla val
  • Jämför lätt

Jämför häst lån

  • Belopp: 20,000 – 500,000 SEK
  • Ränta: 2.95 – 29.5 %
  • Löptid: 1 – 15 år
Lånevillkor
Lånebelopp:20,000 – 500,000 SEK
Ränta:2.95 – 29.5 %
Effektiv ränta:2.99 – 33.83 %
Ålderskrav:18 – 75 år
Löptid:1 – 15 år
Inkomstkrav:0 SEK
Uppläggningsavgift:0 SEK
Administrationsavgift:0 SEK
Om banken

Enklare samlar och jämför lånegivare så att du får ett enkelt låneerbjudande med endast en kreditupplysning. Ansökan tar ungefär en minut och kundservicen är öppen varje dag mellan 09 och 21.

Besök webbplats →

  • Belopp: 5,000 – 600,000 SEK
  • Ränta: 2.95 – 26.05 %
  • Löptid: 1 – 20 år
Lånevillkor
Lånebelopp:5,000 – 600,000 SEK
Ränta:2.95 – 26.05 %
Effektiv ränta:3.01 – 29.27 %
Ålderskrav:18 – 75 år
Löptid:1 – 20 år
Inkomstkrav:120 000 SEK
Uppläggningsavgift:0 SEK
Administrationsavgift:0 SEK
Om banken

Advisa är en av Sveriges största låneförmedlare – hos dem kan du enkelt jämföra alla lånegivare genom endast en ansökan. Du kommer att få konkreta låneförslag. Ingen ansökan är bindande.

Besök webbplats →

låna till häst

Hästfinansiering via privatlån

Oavsett vad du vill spendera pengarna på så finns det alltid en möjlighet att ta ett privatlån för att finansiera ett köp. När man kikar på nätet över olika lån så märker man att det finns oerhört många olika långivare man kan vända sig till för att ta ett lån. Det bästa tipset vi kan ge är att man jämför de olika långivarna mot varandra. Här hos oss så har vi listat de långivare som vi vet har schyssta villkor och som kan erbjuda lån till rimliga räntor. Det som i slutändan bestämmer vilken ränta du får på just ditt lån är mycket baserat på din ekonomiska situation och din kreditvärdighet. Men det finns olika långivare som är bättre än andra. Planera och budgetera och fundera över vad du behöver låna och om du kommer att ha råd med att betala tillbaka lånet.

Undvik snabblån

Ett snabblån brukar vi säga att man ska hålla sig borta från när det gäller summor över 5000 kronor. Räntan är ofta hög på dessa lån och det brukar oftast bli billigast att ta ett privatlån istället för ett snabblån om man behöver låna en större summa. Ett snabblån kan vara helt okej att ansöka om när det gäller mindre summor som betalas nästa månad eller månaden därefter. Om du väljer att ta ett större lån via ett snabblån så kommer du märka att den slutliga lånekostnaden eller kapitalkostnaden blir väl mycket större än om du hade tagit ett privatlån.

Jämför hästlån

Var noga med att gå igenom de olika långivare som vi listar för att ansöka om lån hos flera aktörer för att få veta hur du kan få den bästa räntan och den minsta kostnaden för ditt lån. Oavsett om du har delvis sparat till en häst eller behöver låna hela summan till att finansiera köpet så är det alltid bra att jämföra olika lån och inte bara ta det första bästa. Ibland när man jämför lån så får man snabbt upp ett besked på skärmen där de beviljar ditt lån på momangen och detta kan vara en indikator på att du kanske bör vänta och se vilka erbjudanden du får av de andra långivarna.