Låna 15000

Det finns många olika långivare som erbjuder lån på 15 000 kronor. Här på lånarna.se listar vi de långivare som vi tycker erbjuder schysta villkor och rimliga räntor. När man lånar 15 000 kronor så är det smart att läsa på om olika långivare och se till att man får det bästa lånet. Det bästa lånet är det som kostar dig minst i slutändan.

Oavsett vilken långivare man väljer så är det värt att tänka på att ett lån alltid blir dyrare om man tar det på en längre löptid. Man bör därför försöka välja en så kort återbetalningstid som går att hantera ekonomiskt varje månad.

Låna 15000 utan UC

Det är många som frågar sig om det är möjligt att låna 15 000 kronor utan att det tas en UC-upplysning. Svaret är ja, det finns flertalet långivare som istället använder sig av Creditsafe, Bisnode och Safenode. När man ansöker om att låna 15000 utan UC så påverkas inte personens kreditvärdighet negativt, vilket är anledningen till att många söker sig till denna sortens långivare.

En annan vanlig anledning till att låntagare önskar låna 15000 utan UC är att det inte syns i sökningar hos UC. Det kan vara så att låntagare har andra lån som de inte vill påverkas negativt av behovet att låna pengar en kort period. Nackdelarna är givetvis flera och ett att låna 15000 kan bli mycket dyrt om man inte har råd att betala tillbaka.

låna 15000 kr

Låna 15000 billigt

Det snabbaste och billigaste sättet att hitta ett lån på 15 000 kr med lägsta räntan är att gå via en låneförmedlare eller jämförelsetjänst. Hos oss listar vi olika låneförmedlare som enkelt tar emot din ansökan på deras hemsida när du klickar dig vidare. När man använder sig av en låneförmedlare skickar man in en ansökan som sedan går vidare till flertalet banker och långivare. På detta sätt kan man enkelt se vilket lån som kommer bli det minst kostsamma i längden.

Det är viktigt att kolla på den effektiva räntan och den totala kostnaden för lånet för att få en korrekt jämförelse. Fördelen med dessa tjänster är att de endast tar 1 UC upplysning som sedan distribueras ut till de olika kreditgivarna. Låneerbjudanden kommer sedan presenteras en efter en, när man har hittat det billigaste lånet kan man enkelt signera med sitt BankID.

Låna 15 000 kr med betalningsanmärkning

Det finns långivare på marknaden som aldrig tillåter betalningsanmärkningar. Det finns dock även långivare som godkänner en betalningsanmärkning eller t.o.m. flera. Mer och mer långivare väljer att behandla alla låneansökningar individuellt vilket innebär att de kollar främst på din aktuella ekonomiska situation istället för på gamla betalningsanmärkningar. Olika långivare har olika krav som exempelvis att en betalningsanmärkning inte får ny. Långivarna vill ofta att det ska ha gått minst 6 månader sen man fick sin anmärkning och man får inte ha hur många som helst.

Får jag sämre ränta med betalningsanmärkning?

Generellt sett kostar det mer att låna pengar om man har en sämre kreditvärdighet. Man bör räkna med att räntan på lånet är högre eftersom långivaren tar en större risk med en kund som har haft problem att betala räkningar eller lån i det förflutna. Det är dock inte omöjligt att hitta långivare som kan erbjuda schysta villkor och bra ränta, om du har en bra ekonomi i övrigt och kanske kan uppvisa en hög inkomst så behöver inte lånet bli så dyrt på den totala kostanden.

Låna 15000 snabb utbetalning

Genom att använda BankID för att skicka in ansökan kommer det gå med raketfart att få svar på sin låneansökan. När man verifierar sig med BankID så kan långivaren snabbt gå igenom alla uppgifter och bedöma din ekonomiska situation. Vanligtvis behövs inga extra uppgifter eller externa dokument kompletteras utan du genomför en ansökan inom loppet av ett par minuter.

Det går även fortare att få sitt lån på 15000 snabbt utbetalat om man använder BankID för att verifiera sig och acceptera lånet. För att kunna ta del av utbetalning på kväll eller helg så är det nödvändigt att ansöka om lånet med BankID, oavsett vilken långivare du väljer. Hos många kreditgivare sker utbetalningen i samspel med Trustly. Om så är fallet behöver du ha någon av de stora svenska bankerna som t.ex. Nordea, Handelsbanken eller Swedbank för att nyttja snabb utbetalning.

Jämför långivare för 15 000 kr

När man vill låna 15 000 kr är det en bra idé att jämföra olika långivare mot varandra. Här på Lånarna går det enkelt att jämföra långivare mot varandra, vi listar olika långivare där det smidigt går att se vilken ränta, löptid, avgifter, ålderskrav och annan information som kan vara bra och veta innan man ansöker om lånet. Det kan även vara en bra idé att välja de långivare vi listar som jämför många olika långivare på endast en ansökan. Dessa jämförelsetjänster tar endast en UC som sedan skickas ut till de olika kreditgivarna som sedan återkommer till dig med olika låneerbjudanden.

Privatlån eller snabblån?

Kanske har du märkt att det finns olika lånetyper när du ska skicka in din ansökan? Skillnaden på ett snabblån och ett privatlån är egentligen bara löptiden på lånet. Snabblån som ibland även kallas sms-lån skall oftast betalas tillbaka inom en månad. Ett privatlån har mer flexibel löptid vilket innebär att du kan välja en längre löptid. Privatlån betalas ofta tillbaka inom 6-24 månader. Ett snabblån kan ibland betalas tillbaka inom 90 dagar.

I praktiken kan man säga att ett privatlån oftast blir dyrare än ett snabblån eftersom det tar längre tid att betala tillbaka lånet vilket gör att det blir mer räntekostnader. Ett snabblån har oftast högre ränta än ett privatlån men det betalas av fortare vilket gör att det oftast blir billigare med ett snabblån.

Vanliga frågor och svar

Hur snabbt får jag pengarna utbetalt?

De flesta lånegivare är väldigt snabba på att betala ut lånade beloppet. Det är inte alls ovanligt att man ser pengarna på sitt bankkonto redan samma dag som man fick låneansökan beviljad. Vissa lånegivare kan ta någon eller några dagar att betala ut lånet.

Kan jag låna 15 000 kr med flera betalninganmärkningar?

Det finns lånegivare som accepterar flera betalningsanmärkningar. Det som gäller är att dessa betalningsanmäkrningar inte är färska och att du har en stabil fast inkomst. Det kan vara en bra idé att söka ett lån hos någon av de låneförmedlare som vi listar på denna sida.

Vilka bolag används för kreditupplysning?

Ungefär två tredjedelar av alla kreditgivare använder UC. Övriga består ungefär jämt fördelat mellan Creditsafe, Bisnode och Safenode.

Genomsnittlig statistik vid lån på 15000 kr

BegreppVärde
Ränta (från)14%
Ränta (till)18%
Gen uppläggningsavgift240 kr
Gen aviavgift21 kr
Tabell 1.1 – Statistik för lånebelopp 15 000 kr