Lån med Creditsafe

Creditsafe är ett kreditföretag som på uppdrag av kreditgivare gör en kreditprövning inför ett nytt lån. Att låna med Creditsafe är helt fristående från andra kreditprövningar och samtliga bör ses som separata ansökningar.

Lån via Creditsafe

Lån via Creditsafe sker inte med bolaget som kreditgivare utan de utför endast en kreditprövning. Kreditprövningen är på uppdrag en lånegivare som du har valt att söka lån hos. Anledningen till att man väljer att gå via Creditsafe kan vara flera. En av de allra vanligaste är att man inte vill belasta den allra vanligaste kreditprövningen, UC.

När man genomför en låneansökan hos en låneförmedlare eller kreditgivare som använder Creditsafe skickas ingen förfrågan till UC och inte heller till några andra företag som t.ex. Bisnode eller Safenode. I skrivande stund uppgår antalet kreditgivare som använder Creditsafe till ungefär 30 st på den svenska marknaden. Vi har på denna sida valt att sammanställa samtliga.

lån med creditsafe

Fördelar lån med creditsafe

För många kan det kännas främmande att använda något annat företag en de mest klassiska när det kommer till kreditupplysningar. Känslan är helt befogad och i över 30 år har UC varit en av de mest använda företagen som genomför kreditprövningar. Däremot har marknaden börjat förändrats och flera nya aktörer börjar ta plats.

Fördelarna med att använda och söka lån med creditsafe är flera. En av de viktigaste är möjligheten att inte belasta just UC, den tjänst som används till majoriteten av de andra kredittjänster i samhället. Om du belastar din UC för mycket kan du ha svårt att ansöka om t.ex. kreditkort eller bolån.

Dessutom kan det vara mycket fördelaktigt om du planerar att ansöka om lägre belopp. En beviljad kredit via något annat företag är i grund och botten ett beviljat lån. Det skulle då försvåra om det är så att du planerar fler lån till t.ex. bilen eller båten i framtiden.

Sammantaget är lån via creditsafe inget främmande och ingenting du bör vara rädd för. De gör en seriös kreditprövning och alla lånegivare kan, enligt lag, endast godkänna ansökningar från personer som har en betalningsförmåga.

Många förfrågningar

Att ansöka om ett lån med creditsafe och många förfrågningar kan gå bra. Du måste i grund och botten ha en påvisad betalningsförmåga och bli godkända i din prövning och ansökan. För att öka dina chanser i ansökan är det bra att samtlig uppgifter är korrekta.

Om du har många förfrågningar och planerar att ansöka om ytterligare ett lån via creditsafe kan det vara klokt att omvärdera. Något som kan vara till din nackdel är om dina många förfrågningar kommit in under en väldigt kort period. Att avvakta och första betala av eller delbetala din nuvarande krediter ökar du chanserna för att bli godkänd med en ny ansökan.