Kontokredit

Kontokredit är ett form av lån och kreditlina som du efter att ha beviljats kan begära uttag ifrån. Du betalar endast ränta på den kontokredit du väljer att utnyttja, som en form av tillgodo. Det finns idag över 30 olika kreditgivare som erbjuder kontokredit, varav 23 st är kontokredit utan UC där kreditprövningen går via andra företag.

Vad är kontokredit?

Kontokredit är en kredit kopplat till ett konto. Precis som ett kreditkort har du en buffert och kreditlina som du kan välja att nyttja efter behov. Du betalar endast ränta på den kontokredit du använder och du kan ha krediten tillgodo hur länge som helst.

Kontokredit lån

Det går att klassa kontokredit som ett lån. Till skillnad mot ett traditionellt lån betalas inte hela beloppet ut med en gång utan finns där för dig att disponera vid behov. Det gör också att du inte behöver uppge anledningen och motivera varför du ansöker om din kontokredit. Vid ett lån kan en bank ofta kräva in uppgifter till vad lånet avser, t.ex. en bil.

Att ansöka om en kontokredit är minst lika enkelt som att låna pengar. Ofta tar det bara några minuter och går att genomföra direkt via telefonen eller din dator. I samband med ansökan kommer du behöva lämna ditt personnummer, telefonnummer och önskad kontokredit. Vanliga belopp är 10 000 kr, 20 000 kr, 30 000 kr, 40 000 kr och 50 000 kr.

Kontokredit utbetalning direkt

Flera av de lånegivare som beviljar kontokredit erbjuder utbetalning direkt via snabba betalningsmetoder som t.ex. Trustly. Du kan då inom loppet av några minuter bli beviljad en kredit och sedan ha pengarna på kontot. Direkta utbetalningar underlättar om du där och då i stunden behöver tillgång till pengarna.

Tänk på att det belopp du väljer att genomföra en utbetalning på direkt kommer att debitera ränta, så länge du inte betalar tillbaka det inom din fria ränteperiod. Det kan därför vara klokt att alltid tänka igenom hur mycket kredit du kan tänkas använda.