Kontokredit

Kontokredit är ett form av lån och kreditlina som du efter att ha beviljats kan begära uttag ifrån. Du betalar endast ränta på den kontokredit du väljer att utnyttja, som en form av tillgodo. Det finns idag över 30 olika kreditgivare som erbjuder kontokredit, varav 23 st är kontokredit utan UC där kreditprövningen går via andra företag.

Kontokredit utan UC

kontokredit

Vad är kontokredit?

Kontokredit är en kredit kopplat till ett konto. Precis som ett kreditkort har du en buffert och kreditlina som du kan välja att nyttja efter behov. Du betalar endast ränta på den kontokredit du använder och du kan ha krediten tillgodo hur länge som helst. Återbetalningen sker precis som ett vanligt lån genom amortering. En ränta utgår som nämn på den nyttjade krediten och debiteras i slutet av varje månad.

Pengarna i din kontokredit kan nyttjas till det att du når noll. Hur mycket du kan få i kontokredit beror på din återbetalningsförmåga och kreditvärdighet. Ett vanligt belopp många börjar på är 10 000 till 25 000 kr.

Kontokredit lån

Det går att klassa kontokredit som ett lån. Till skillnad mot ett traditionellt lån betalas inte hela beloppet ut med en gång utan finns där för dig att disponera vid behov. Det gör också att du inte behöver uppge anledningen och motivera varför du ansöker om din kontokredit. Vid ett lån kan en bank ofta kräva in uppgifter till vad lånet avser, t.ex. en bil.

Att ansöka om en kontokredit är minst lika enkelt som att låna pengar. Ofta tar det bara några minuter och går att genomföra direkt via telefonen eller din dator. I samband med ansökan kommer du behöva lämna ditt personnummer, telefonnummer och önskad kontokredit. Vanliga belopp är 10 000 kr, 20 000 kr, 30 000 kr, 40 000 kr och 50 000 kr.

Kontokredit utbetalning direkt

Flera av de lånegivare som beviljar kontokredit erbjuder utbetalning direkt via snabba betalningsmetoder som t.ex. Trustly. Du kan då inom loppet av några minuter bli beviljad en kredit och sedan ha pengarna på kontot. Direkta utbetalningar underlättar om du där och då i stunden behöver tillgång till pengarna.

Tänk på att det belopp du väljer att genomföra en utbetalning på direkt kommer att debitera ränta, så länge du inte betalar tillbaka det inom din fria ränteperiod. Det kan därför vara klokt att alltid tänka igenom hur mycket kredit du kan tänkas använda.

Nya kontokrediter 2021

Varje år så öppnar det nya banker och kreditgivare i Sverige. Flera av dessa erbjuder kontokredit och klassas därför under kategorin nya kontokrediter. Under 2020 öppnade det totalt 3 nya aktörer och under 2021 spår vi att det minst öppnar 10 till.

Anledningen till att användare och besökare letar efter nya lån är flera. Av uppenbara anledningar handlar det givetvis i grund och botten om att man söker nya pengar, oavsett om det är via kontokredit eller inte. Fördelarna med att välja utmanare och nya kontokredit är flera, men den störta är att utmanare kan ge bättre villkor.